Comunicat de presa

« Back

Campania de profesionalizare a specialiștilor în achiziții publice continuă

 În decursul lunii noiembrie, reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) s-au întâlnit la Timișoara și respectiv Ploiești cu angajații instituțiilor publice responsabili cu derularea procedurilor de achiziții din mai multe județe ale țării.

Prima dezbatere regională  a avut loc la Timișoara, pe data de 18 noiembrie 2015,  unde au fost prezenți peste 100 de participanți din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.  A urmat cea de la Ploiești în 26 noiembrie cu reprezentanți din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Ambele întâlniri au avut un caracter interactiv, participanții solicitând clarificări pe următoarele aspecte: lipsa personalului specializat pe partea de achiziții care să completeze caietele de sarcini, profesionalizarea angajaților din departamentele de achiziții prin contractarea unui personal specializat sau prin folosirea serviciilor de consultanță ca o posibilă soluție, remunerarea specialiștilor din acest domeniu conform responsabilităților precum și lipsa asigurărilor profesionale.

Reprezentanții ANAP i-au asigurat pe cei prezenți la întâlniri că feedback-ul primit va un rol important în fundamentarea viitoarelor măsuri în domeniul profesionalizării personalului responsabil cu achizițiile publice de la nivelul autorităților contractante.

Campania de profesionalizare a specialiștilor în achiziții publice este o acțiune demarată de ANAP în vederea dezvoltării capacității autorităților contractante pe acest segment, măsură prevăzută în Strategia națională în domeniul achizițiilor publice. Întâlnirile sunt organizate de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) cu sprijinul reprezentanților Instituțiilor Prefectului din următoarele orașe: Timișoara, Ploiești, Craiova, Alba-Iulia, Galați, Iași Cluj Napoca și București.

Conducerea ANAP mulțumește tuturor participanților pentru feedback și Instituțiilor Prefectului din județele Timiș și Prahova pentru sprijinul acordat în organizarea celor două dezbateri.

Următoarea dezbatere va avea loc  în cursul lunii decembrie la Alba-Iulia.

 

Imagini de la dezbaterea regională organizată la Timișoara

Imagini de la dezbaterea regională organizată la Ploiești

2 Decembrie 2015

Biroul de Presă