Comunicat de presa

« Back

Dezbatere publică asupra proiectului de Norme metodologice de aplicare a Legii achizițiilor publice (clasice), 28 ianuarie

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), organizează joi, 28 ianuarie a doua consultare publică pe marginea proiectului de Norme metodologice la Legea achizițiilor publice (clasice).

La acest eveniment sunt așteptați, în principal, marii investitori străini și români (structuri reprezentative, precum asociații profesionale, camere de comerț) și ambasade.

Înscrierile se pot realiza prin intermediul acestui formular: http://goo.gl/forms/Ykt32P3u8L

Pentru propuneri mai elaborate va invităm să folosiți adresa de email: agentianationalapentruachizitiipublice@anap.gov.ro .

Vor mai urma: 

  • 03 Februarie: Grup țintă: IMM-uri, societatea civilă, organizații profesionale ale experților, mediul academic. Pentru această dezbatere se vor putea înregistra și orice alte entități ce se încadrează în categoria  menționată
  • 10 Februarie: Grup țintă: Instituții de control și alte instituții relevante din sistem.

Pentru aceste două dezbateri, vor fi transmise invitații și vor fi publicate formulare de înregistrare în perioada următoare.

Precizăm că locația consultărilor va fi comunicată prin email celor care se înregistrează prin intermediul formularului menționat.

Proiectul norme metodologice de aplicare a legii privind achiziţiile publice a fost publicat la data de 15 ianuarie 2016.

În urma sesiunilor de consultări, ANAP va centraliza toate propunerile/sugestiile primite, acestea vor fi integrate în proiect și, ulterior, va mai fi publicată o versiune consolidată a proiectului. Și aceasta, la rândul ei, va fi supusă unei etape de consultări publice – cea prevăzută de Legea nr. 52/2003 a transparenței decizionale.

Biroul de presă

22 Ianuarie 2016