Comunicat de presa

« Back

Peste 100 de participanți la prima dezbatere publică pe legislația secundară privind achizițiile publice

Miercuri, 27 ianuarie a avut loc prima dezbatere publică organizată de Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), pe tema proiectului de Norme metodologice de aplicare a Legii achizițiilor publice (clasice).

Dezbaterea a fost susținută de noul președinte al ANAP, Bogdan Pușcaș, directorul general al direcției reglementare, Sorin Căpitanu, directorul în cadrul direcției reglementare, Bogdan Dobrin și directorul general al direcției control ex-ante, Dominic Dumitru.

Președintele ANAP, Bogdan Pușcaș a declarat: „Doresc să vă transmit dumneavoastră, celor de la autoritățile contractante, întreaga noastră deschidere și dorința reală de a primi feedback pe proiectul de norme. Opiniile pe care le transmiteți vor veni în completarea ideilor pe care noi le-am gândit, astfel încât să facem din acest pachet legislativ unul de succes și să aducem o nouă viziune asupra achizițiilor publice".

Peste 100 de participanți din cadrul autorităților contractante și altor categorii de actori din sistem au fost prezenți la dialogul cu reprezentanții ANAP și au dezbătut numeroase aspecte de interes din noua legislație secundară.

Toți cei prezenți au fost invitați, o dată în plus, să își transmită propunerile detaliate la adresa de email:transparenta.decizionala@anap.gov.ro.

Precizări:

  • Proiectul publicat spre consultare publică vineri, 15 ianuarie, este o primă versiune, pentru care ANAP dorește să obțină contribuții de substanță de la toate părțile interesate. 
  • ANAP va centraliza toate propunerile/sugestiile primite, acestea vor fi integrate în proiect și, ulterior, va mai fi publicată o versiune consolidată a proiectului. Și aceasta, la rândul ei, va fi supusă unei etape de consultări publice – cea prevăzută de Legea nr. 52/2003 a transparenței decizionale.

Aceasta a fost prima dezbatere publică dintr-o serie de evenimente lansate de ANAP.

Vor mai urma:

  • 28 Ianuarie. Grup țintă: Mari investitori străini și români (structuri reprezentative, precum asociații profesionale, camere de comerț) și ambasade.
  • 03 Februarie: Grup țintă: IMM-uri, societatea civilă, organizații profesionale ale experților, mediul academic. Pentru această dezbatere se vor putea înregistra și orice alte entități ce se încadrează în categoria  menționată
  • 10 Februarie: Grup țintă: Instituții de control și alte instituții relevante din sistem.

Biroul de presă

27 Ianuarie 2016